Abrashi: Do të bëhen ndryshime në Ligjin për skemat pensionale!

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi ka pritur sot në takim përfaqësuesit e shoqatave të dala nga Lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Në takim kanë qenë kryetari i Shoqatës së Invalidëve, Fadil Shurdha, sekretari i Shoqatës së Invalidëve, Enver Krasniqi, kryetari i Shoqatës së Veteranëve, Smajl Elezi, anëtari i Kryesisë së Shoqatës së Veteranëve, Fatmir Sopi dhe përfaqësuesi i familjeve të dëshmorëve, Muhamet Bilalli.

Gjatë takimit, është biseduar për zhvillimet e fundit dhe përkushtimin e përbashkët për adresimin e çështjeve që lidhen me pensionet dhe aspekte tjera që kanë të bëjnë me mirëqenien e kategorive të dala nga lufta.

“U bë e ditur se shumë shpejt do të bëhen ndryshimet adekuate në Ligjin për skemat pensionale, ku do të definohen çështjet që lidhen me pensionet familjare dhe personale, pas vërejtjeve të dhëna nga Auditori.”

“Temë tjetër ishte dhe buxheti për skemën e veteranëve luftëtarë dhe adresimin e kësaj çështje në përputhje me mundësitë buxhetore e nevojat aktuale.”

“Gjatë takimit, po ashtu, u shpreh nevoja e krijimit të një fondi të përbashkët të shoqatave të dala nga lufta e Ushtrisë Çlirimtare e Kosovës përmes të cilit do të adresoheshin nevoja të ndryshme të personave që i takojnë këtyre kategorive me kontribute të veçanta në çlirimin e vendit”, ka shkruar Abrashi në llogarinë e tij në Facebook.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme