Analistët, skeptikë në integrimin e “Mbrojtjes Civile”

Analistët, skeptikë në integrimin e “Mbrojtjes Civile”

Integrimi i pjesëtarëve të të ashtuquajturës “Mbrojtja Civile” në institucionet e Kosovës, po shkon drejt fundit.

Qeveria e Kosovës ka ndarë 31 mijë euro për integrimin e personelit nga fondi i kontingjentit për “Mbrojtjen Civile”, e cila për shumë vite është konsideruar paralele me veprim në veri të Kosovës.

Ky vendim është marrë në mbledhjen e së mërkurës dhe sipas ministres Edita Tahiri, një vendim i tillë e rrumbullakon zbatimin e marrëveshjes, për zhbërjen e të ashtuquajturës “Mbrojtje Civile”.

Por, analistë dhe pjesëtarë të shoqërisë civile e shohin me skepticizmin këtë integrim. Arton Demhasaj nga organizata“ÇOHU”, dyshon se do të ketë një integrim të mirëfilltë të pjesëtarëve të “Mbrojtjes Civile” në institucionet e Kosovës.

Kurse, analisti Imer Mushkolaj, thotë se ekzekutivi do të duhet ta kushtëzonte dialogun në Bruksel me zhbërjen e strukturave paralele.

© KOHA.