Në mungesë të parave, asnjë mjek kosovar s’merr pjesë në gërmimet për varreza masive në Serbi

Në mungesë të parave, asnjë mjek kosovar s’merr pjesë në gërmimet për varreza masive në Serbi

Ka dy ditë që në Kizhevak të Rashkës kanë nisur gërmimet për gjetjen e trupave të shqiptarëve të vrarë gjatë luftës.

Por asnjë nga ekspertët mjeko-ligjorë kosovarë nuk ka udhëtuar drejt Rashkës, raporton KTV.

Mjeko-ligjorët kërkuan mjete financiare nga Komisioni Qeveritar për të pagjeturit për të shkuar atje, por këta të fundit nuk i janë përgjigjur kërkesës së tyre.

Kreu i Komisionit qeveritar për të pagjeturit, Prenk Gjetaj, thotë se në këtë fazë nuk është e domosdoshme prania e mjeko-ligjorëve dhe se nuk mund t’u japë para atyre, pasi këto dy institucione kanë burime të ndara buxhetore.

Në anën tjetër, Arsim Gërxhaliu thotë se instituti nuk ka mjete të dedikuara për këtë çështje, andaj kërkoi mbështetje financiare nga komisioni.

Por të kundërtën e kësaj e thotë Prenk Gjetaj, pasi sipas tij, asnjëherë nuk i është dërguar me shkrim se departamenti nuk ka mjete financiare.

© KOHA.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme