Aparatet kryesore në QKUK, janë të prishura

Tri pajisje shumë të rëndësishme për pacientët nuk janë duke punuar në QKUK. ESWEL për thyerjen e gurëve në veshka është jashtë funksionit tash e sa muaj. Edhe mamografi mobil ka nevojë për servisim, kurse në defekt është edhe koronarografi. QKUK-së i është zvogëluar buxheti për servisim të pajisjeve mjekësore

Aparati për kryerjen e koronarografisë, pajisja për thyerjen e gurëve në veshka, si dhe mamografi mobil, që përdoret për diagnostikimin e kancerit te femrat, janë vetëm tri pajisjet kapitale të QKUK-së që nuk punojnë.

Pacientët po detyrohen që ekzaminimet e nevojshme që kryhen me këto pajisje t’i bëjnë në sektorin privat shëndetësor, derisa QKUK-ja ka alarmuar se shkurtimi i buxhetit për servisimin e pajisjeve mjekësore mund ta krijojë një krizë të thellë brenda spitalit.

Ali Ulaj, shefi i shërbimit të pajisjeve biomjekësore në QKUK, ka thënë për “Zërin” se janë diku 95 për qind e pajisjeve mjekësore të nivelit më të ulët diagnostik që mirëmbahen prej sektorit të mirëmbajtjes së QKUK-së. Kurse, janë afërsisht 5 për qind të pajisjeve më të sofistikuara që mirëmbahen prej serviseve të jashtme. /Zeri

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme