Çfarë ndodhi para Big Bangut? Hawking pretendon se e di përgjigjen

Në kohën e Bing Bangut para 13.8 miliardë viteve, çdo materie e shpërthyer në univers krijoi kosmosin që sot ne e njohim

Por çfarë kishte ndodhur para kësaj? Profesori Stephen Hawking pretendon se e di përgjigjen.

Në një intervistë për një televizion, fizikani tha “asgjë nuk kishte para Big Bangut”.

Në vend të kësaj, koha dhe hapësira kanë ekzistuar në një “strukturë e kërrusur” që ishte shtrembëruar nga dimensionet tjera, theksoi ai, raporton “DailyMail”, transmeton Periskopi.

Duke folur në episodin e fundit të serive “Star Talk” i prodhuar nga National Geographic, e cila transmetohet në mbrëmjet e së dielës, 76-vjeçari Hawking ka përshkruar fillimin e universit.

Fizikanët besojnë se Bing Bangu ishte një formacion i asaj që ne tani e konsiderojmë si kohë, sepse kjo ngjarje theu ligjet e fizikës.

Kjo do të thotë se çdo gjë që e parapriu atë nuk mund të zbatohet për të kuptuar kohën dhe ekzistencën tonë.

Hawking përdor konceptin kohë-hapësirë për të përshkruar këtë teori, në të cilën mbështetet në katër dimensionet.

Ai tha: “Në qasjen euklidiane, koha e zakonshme reale zëvendësohet me ‘kohën imagjinare’, e cila sillet si një drejtim i katërt i kohës.”

Në thelb, nuk kishte asnjë kufizim të mundshëm të kohës deri kur erdhi Big Bangu.

“Gjendja kufitare e universit është se ajo nuk ka kufi,” shtoi ai./Periskopi/

Professor Stephen Hawking has explained what happened before the Big Bang. In a new interview, the famed physicist says that 'nothing was around before the Big Bang' - the point 13.7 billion years ago when our universe sprang into existence 

Professor Stephen Hawking believes that before the Big Bang 3.7 billion years ago, time and space as we know it did not exist

Hawking uses the concept of Euclidean space-time to describe his theory. Space-time is the idea that time and three-dimensional space are intertwined in a four-dimensional continuum, which can be altered by large objects like planets and black holes (artist's impression)

The physicist believes the Big Bang was the formation of what we now regard as time because the event broke down the laws of physics. This means that anything that preceded it cannot be applied to our understanding of time and existence (stock image)

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme