Daut Haradinaj përkujton vëllanë e tij

Daut Haradinaj  përmes  profilit të e tij në Facebook ka përkujtuar vëllanë e tij Shkëlzen Haradinaj, në 18 vjetorit e rënies heroike,transmeton Klan Kosova.

Ka lënë një foto me mbishkrimin “Me Luanin e dytë djalin e Shkëlzenit”ku shihet se sa është rritur djali i dëshmorit Shkëlzen Haradinaj ,cili ishte komandant për Operacione Luftarake i Zonës Operative të Dukagjinit.

“Me Luanin e dytë djalin e Shkelzenit!”, shkruan Daut Haradinaj.

haradinaj

 

Më 16 prill 1999, në Malet e Maznikut, në një betejë të ashpër, të me forcat serbe për të mbrojtur popullatën civile që ishte e strehuar në vendin e quajtur Duboçak të Bardhaniqit, Shkëlzen Haradinaj bie heroikisht  bashkë me shokët dëshmorë Fatmir Nimanaj, Hasim Halilaj dhe Luan Nimanaj. Luftimet ishin tepër të rrepta dhe zhvilloheshin në afërsi dy-tri metra.