E keni mbajtur për të larguar syrin e keq, nuk do e besoni kuptimi që ka ky objekt

Ka shumë persona të cilët janë supersticiozë dhe besojnë në objekte të veçanta të cilat mund t’i mbajnë larg nga të këqijat.

E kush nuk e ka parë këtë sy që besohet se është fatsjellës? Shumë familje e mbajnë.

Ja kuptimi i tij

Nazari, Turqi. I njohur gjithashtu si syri i Allahut, Nazar Bonjuk është më i famshmi turk kundër “Syrit të Keq” dhe njerëzit e mbajnë për të mbrojtur veten nga zilia.

Fjala nazar vjen nga arabishtja dhe fjalë për fjalë do të thotë “dukje”. Të gjitha kulturat ia atribuojnë fuqinë e madhe syrit.

Dhe frika se syri mund të përcjellë ndikime negative – syri i keq – është shoqëruar herë pas here gjatë shekujve me sy të kryqëzuar, ciganë, njerëz me flokë të kuq, burra që mbanin syze të errëta.

Nazari, i cili ka formën e një syri, bazohet në parimin e (similia similibus curantur) (ngjashmëritë trajtohen me ngjashmëritë): një simbol me të njëjtën formë si një forcë e keqe largon të keqen.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme