Fakte interesante për New Yorkun që nuk i keni ditur!

Për të gjithë ato që janë të apasionuar për kryeqytetin e Shteteve të Bashkuara, New York ja disa kuriozitete që nuk i dinit:

1.Rreth 800 gjuhë të huaja fliten në New York duke e bërë atë qytetin e parë e të vetem shumë gjuhëfolës.

2.Pinaball është loja më e luajtur që nga viti 1976.

3.Është komplet e lejuar për një femër të dalë topless në rrugët e qytetit.

4.Që pas luftës së dytë botërorë gjithkush që donte të zhvendosej nga vendi ku jetonte data e caktuar ishte 1 Maji.

5. 57% e cigareve në New York shiteshin në dyqane të paliçensuara.

6.Rreth 7000 bileta teatri shiten në ditë në Manhattan.

7.Madison Square Park, Washington Square Park, dhe Bryan Square Park janë ndërtuar mbi varreza.

8.Në1991 një 9-vjeçarë arriti të grabisë një bankë në New York duke marë me vete 118$.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme