Fërçkovski: Nëse LSDM vjen në pushtet, gjykatësit do ti zgjedhë faktori ndërkombëtar

Profesori universitar, Ljubomir Fërçkovski dje në një emision në Telma theksoi se nëse LSDM-ja vjen në pushtet ajo që duhet të bëjë janë dy gjëra të rëndësishme, reforma rrënjësore në gjyqësor, ku gjyqtarët e rinj do ti zgjedhin ndërkomëtarët.

“Së pari të shpërbëhet gjyqësori dhe të lëshojë gjyqtarët ekzistues. Gjyqtarët e rinj t’i zgjedh faktori ndërkombëtar si ajo që të duket si Maqedonia humb sovranitetin e saj dhe protektoratin”, ka deklaruar Fërçkovski.