Festivali folklorik në Gjirokastër/ Tirana, Dibra dhe Kosova në natën e tretë

Në natën e tretë Festivali Folklorik Kombëtar solli emocione të tjera, me grupet e qarqeve të Dibrës dhe Tiranës si dhe prezantimin e grupit përfaqësues të Kosovës.

Më shumë se 60 artistë nga Dibra që u ngjitën të parët në skenë sollën një nga debutimet më të mira të Festivalit Folklorik deri tani. Riti i lindjes së foshnjës, përkundja e djepit, largimi i burrave në emigracion, lufta për liri dhe dashuria për vendlindjen ishin disa prej subjekteve folklorike të përzgjedhura. Motivi i qethjes  së bagëtive u shoqërua me këngë dhe objekte si tezgjahu, tjerrja dhe endja të vizualizuar në skenë me objekte të trashëgimisë materiale.

Pjesë e prezantimeve ishin edhe lojëra popullore dhe këngë humoristike edhe ato të bartura dhe të sjella në të gjithë festivalet foklorikë.

Më shumë se 70 artistë nga Kosova gjithashtu sollën motive të rralla të këngëve patriotike, atyre të vajit, vallen e burrave dhe rapsodi të njohura të folklorit kosovar.

Qindra pjesëmarrës më pas ndoqën në zonën e pazarit historik bandën e Anxhela Peristerit me ritme të gjalla dhe moderne.

Në natën e katërt të festivalit do të prezantohen grupet e Durrësit dhe Korçës ndërsa sërisht mbrëmja do të mbushet me ritmet e Saz’Iso band dhe grupit të Andi Kongo.

 

Top Channel

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme