Fushtica e Drenasit që vazhdon të ketë gjurmë të luftës (Video)

Kujtimi i luftës në fshatin Fushticë e Poshtme e Komunës së Drenasit është tankeja e mbetur që nga lufta e fundit në Kosovë e cila haptazi tregon se lufta e fundit në Kosovë, nuk mund të quhet konflikt por luftë, madje luftë e ashpër.

Tankeja ka mbetur që nga beteja e vitit 1999 në fshatin Fushticë, e cila me lirimin e fshatit nga banorët dhe me zhvendosjen e tyre në malet e Berishës tanka ka qenë potenciali i armikut cili sulmonte banorët e këtij fshati.

Mund të shikoni kronikën dhe rrëfimin për Tribuna Channel të banorit të këtij fshati, Faik Januzi, i cili dëshiron që kjo tanke të mbetet gjithmonë në këtë fshat si një mbetet kujtim i rezistencës së popullit të Kosovës gjatë luftës.