Gashi: Nëse Thaçi s’e kryen detyrën, bashkë me VV-në do të veprojmë si në Maqedoni

Deputeti i zgjedhur së fundi nga radhët e LDK-së, Arben Gashi nga emisioni Rrokum Roll i ka dërguar “selam”, presidentit të vendit, Hshim Thaçi se ai duhet të kryejë detyrën kushtetuese, në të kundërtën ai ka thënë se bashkë me Vetëvendosjen do të veprojnë sikur në Maqedoni.

Derisa duke folur për procesin e ngadalshëm të KQZ-së, Gashi ka thënë se nuk e sheh problemin aty, por te ankesat e kandidatëve të cilët kanë menduar se ju ka shkelur e drejta e tyre, dhe secili ka pasur të drejtë të ankohet pasi është fazë normale.
“Unë pres që nesër të certifikohen zgjedhjet, diku kah fundi i javës së ardhshme duhet të mbahet seanca konstitutive, dhe të zgjedhet kryetari i Kuvendit dhe nënkryetarët”, ka thënë Gashi.
Ai ka thënë se Thaçi duhet t’ia jap mandatin të parit kandidatit të PAN-it dhe nëse e merr besimin atëherë të krijohet Qeveria, në të kundërton presidenti duhet t’ia jep mundësinë të dytit i cili e përbën shumicën.
Sipas tij, LDK-ja duhet të qëndrojë në opozitë dhe të rigjenerohet.
Deputeti i zgjedhur së fundi nga radhët e LDK-së, Arben Gashi nga emisioni Rrokum Roll i ka dërguar “selam”, presidentit të vendit, Hshim Thaçi se ai duhet të kryejë detyrën kushtetuese, në të kundërtën ai ka thënë se bashkë me Vetëvendosjen do të veprojnë sikur në Maqedoni. Derisa duke folur për procesin e ngadalshëm të KQZ-së, Gashi ka thënë se nuk e sheh problemin aty, por te ankesat e kandidatëve të cilët kanë menduar se ju ka shkelur e drejta e tyre, dhe secili ka pasur të drejtë të ankohet pasi është fazë normale. “Unë pres që nesër të certifikohen zgjedhjet, diku kah fundi i javës së ardhshme duhet të mbahet seanca konstitutive, dhe të zgjedhet kryetari i Kuvendit dhe nënkryetarët”, ka thënë Gashi. Ai ka thënë se Thaçi duhet t’ia jap mandatin të parit kandidatit të PAN-it dhe nëse e merr besimin atëherë të krijohet Qeveria, në të kundërton presidenti duhet t’ia jep mundësinë të dytit i cili e përbën shumicën. Sipas tij, LDK-ja duhet të qëndrojë në opozitë dhe të rigjenerohet.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme