Iniciativa për 18 muaj pushim pas lindjes dorëzohet në Kuvend

Iniciativa për të zgjatur pushimin e lehoneve nga 9 deri në 18 muaj është dorëzuar në Kuvend, pas një grupi të qytetarëve që kanë mbledhur 218 nënshkrime, me çka përmbushin kërkesat ligjore.

Iniciativa ka të bëjë me Kodin e Punës, Neni 165, paragrafi 1, ku është definuar kohëzgjatja e pushimit të lehonëve,  përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Ne kërkojmë ndryshimin e këtij paragrafi, i cili do të rriste shkurtimin e pushimit të lehonisë që është 9 muaj pandërprerë për nënat me një fëmijë, të cilët janë të punësuara. Me miratimin e ndryshimeve të nevojshme, pra vazhdimi i pushimit të lehonisë për 18 muaj do të pranohet nga të gjitha nënat, dhe jo vetëm ato që kanë binjakë, trinjakë…”, thuhet në kërkesën e tyre.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme