Instituti hidrometeorologjik konfirmon: Cilësia e ajri në Prishtinë, katastrofike

Bazuar në matjet e realizuara nga Institutit Hidrometerorologjik i Kosovës, nga analiza e rezultateve të fituara nga monitorimi automatik i cilësisë se ajrit është vërejte së gjatë ditëve të fundit janë paraqite tejkalime të vlerave kufitare ditore me PM10.

Vlera kufitare  ditore e lejuar për mbrojtjen e shëndetit të njeriut është 50ug/m3, ndërsa gjate këtyre ditëve vlera maksimale e mesatares ditore është shënuar me date 18.12.2016 e cila ka arritur në vlerën 149.87µg/m3 (tejkalim prej 100ug/m3), kjo është edhe vlera më e lartë e arritur gjatë këti viti, transmeton lajmi.net.

Përqëndrime të larta janë paraqit edhe me ndotësin PM2.5 i cili ka arrite vlerën maksimale po të njëjtën ditë dhe në të njëjtin lokacion, nga ku arrin vlerën në 141.8µg/m3.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme