Këta janë zyrtarët që u ndërruan nga Donald Trump

Presidenti i ri amerikan, Donald Tramp, ka dërguar në Senat për konfirmim një listë të gjatë zyrtarësh, të cilët duhet të përfshihen në poste të rëndësishme në administratën e re.

Në listë janë emra ambasadorësh dhe politikanësh, të cilët do të zëvendësojnë të emëruarit nga Barak Obama.

Të zgjedhurit e Donald Trampit duhet të konfirmohen nga Senati Amerikan. Disa prej tyre e kanë kaluar procedurën me shpejtësi.

Lista

Terry Branstad, ambasador në Kinë.

Benjamin S. Carson, Sr., sekretar për Zhvillimin Urban.

Elaine L. Chao, sekretar për Transportin.

Jay Clayton, anëtar i Komisionit për Sigurinë dhe Këmbimin, duke zëvendësuar Daniel M. Gallagher, Jr.

Daniel Coats, of Indiana, drejtor i Inteligjencës Kombëtare, duke zëvendësuar James R. Clapper, Jr.

Elisabeth Prince DeVos, of Michigan, sekretare për Edukimin.

David Friedman, ambasador në Izrael.

Nikki R. Haley, ambasadore në OKB.

John F. Kelly, sekretar i Sigurisë së Brendshme.

Robert Lighthizer, përfaqësues tregtar i SHBA-së.

James Mattis, sekretar i Mbrojtjes.

Linda E. McMahon, administratore në Administratën për Bizneset e Vogla.

Steven T. Mnuchin, sekretar për Thesarin.

James Richard Perry, sekretar për Energjinë.

Mike Pompeo, drejtor i CIA-s, duke zëvendësuar John Brennan.

Thomas Price, sekretar për Shëndetësinë dhe Shërbimet Njerëzore.

Scott Pruitt, administrator për Agjencinë e Mbrojtjes së Mjedisit.

Andreu F. Puzder, sekretar i Punës.

Todd M. Ricketts, zv/sekretar i Tregtisë.

Uilbur L. Ross, Jr., sekretar për Tregtinë.

Jeff Sessions, prokuror i Përgjithshëm.

David J. Shulkin, sekretar për Çështjet e Veteranëve.

Rex Tillerson, sekretar i Shtetit.

Seema Verma, administrator i Qendrës për Shërbimet Mjekësore dhe Ndihmën Mjekësore.

Vincent Viola, sekretar i Ushtrisë.

Ryan Zinke, sekretar i Brendshëm.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme