KËTO JANË REZULTATET PRELIMINARE TË KSHZ-SË

KSHZ herët në mëngjes në konferencë për shtyp kumtoi rezultate preliminare nga votimi për zgjedhjet e parakohshme parlamentare pas 99,34 për qind të votave të përpunuara.

VMRO­DPMNE dhe Koalicioni për Maqedoni më të mirë 444.014 vota, LSDM dhe Koalicioni 428.683, BDI 85.774, Lëvizja Besa 57.749, Aleanca për shqiptarët 35.103 dhe PDSH 30.971 vota.

Në NJZ1 nga 96,55 për qind e rezultateve të pranuara VMRO­DPMNE fitoi 68.145 apo 33,05 për qind të të dhënave të përpunuara. PDSH ka 4.822 apo 2,34 për qind, BDI 12.835 apo 6,22 për qind, LSDM 86.727 apo 42,06 për qind, Koalicioni për ndryshime dhe drejtësi 2.952 apo 1,43 për qind, Aleanca për shqiptarët 3.759 apo 1,82, Partia liberale 1.266 apo 0,61 për qind, Koalicioni VMRO për Maqedoni 3.567 apo 1,73 për qind, Lëvizja BESA 11.511 apo 5,58, E Majta 4.204 apo 2,4 për qind.

Në NJZ2 nga 99,80 për qind të të dhënave të marra nga komisionet komunale zgjedhore me anë elektronike, VMRO­DPMNE ka 73.537 apo 36,18 për qind, PDSH 5.916 apo 2,91 për qind, BDI 16.761 apo 8,25 për qind, LSDM 69.645 apo 34,26 për qind. Koalicioni për ndryshime dhe drejtësi 2.145 apo 1,06, Aleanca për shqiptarët 6.031 apo 2,97 për qind, Partia liberale 732 apo 0,36, Koalicioni VMRO për Maqedoni 3.260 apo 1,60 për qind, BESA 16.031 apo 7,89 për qind, E Majta 2.390 apo 1,18 për qind. Nga NJZ3 janë marrë 99,85 për qind e rezultateve me anë elektronike. Sipas tyre, 102.527 vota apo 50,32 ka fituar VMRO­DPMNE, PDSH 586 apo 0,29, BDI 1.141 apo 0,56, LSDM 80,914 apo 39,72 për qind, Koalicioni për njdryshime dhe drejtësi 1.356 apo 0,67 për qind, Partia liberale 741 apo 0,36, VMRO për Maqedoni 6.686 apo 3,28, E Majta 1.760 apo 0,86 për qind. Sipas njëqind për qind të rezultateve të marra nga votimi në

NJZ4, VMRO­DPMNE ka 101,598 apo 47,96 për qind, BDI 479 apo 0,23 për qind, LSDM 94.749 apo 44,73, Koalicioni për ndryshime dhe Drejtësi 1.894 apo 0,89 për qind, Partia liberale 603 apo 0,28, Koalicioni VMRO për Maqedoni 4.718 apo 2,23 për qind, E Majta 1.394 apo 0,66 për qind. Nga 99,85 për qind të të dhënave të marra për votimin në

NJZ5 VMRO­DPMNE 72,072 apo 38,48, PDSH 3.422 apo 1,38, BDI 13.959 apo 7,45, LSDM 70.820 Koalicioni për ndryshime dhe drejtësi 1.238 apo 0,66 për qind, Koalicioni Aleanca për shqiptarët 7.343 apo 3,92 për qind, Partia liberale 420 apo 0,22, Koalicioni VMRO për Maqedoni 4.947 apo 2,64 për qind, BESA 5.153 apo 2,75 për qind, E Majta 2.001 apo 1,07.

Më NJZ6 nga njëqind për qind e të dhënave të përpunuara VMRO­DPMNE ka fituar 26.135 apo 16,54 për qind, PDSH 16.225 apo 10,27 për qind, BDI 40.599 apo 25,70, LSDM 25.828 apo 16,35, Koalicioni për ndryshime dhe drejtësi 239 apo 0,15, PPD 1.143 apo 0,72, Koalicioni Aleanca për shqiptarët 17.970 apo 11,38 për qind, Koalicioni VMRO për Maqedoni 919 apo 0,58 për qind, BESA 25.054 apo 15,86 për qind. /SHENJA/

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme