Kim Mehmeti: ‘Milionerët’ e VMRO – BDI në sulm të Logos – A, dhe organizatave tjera joqeveritare?!

Pas informatave se inspektorë të DAP-it janë duke bërë kontrolle financiare në SHB “Logos – A” dhe në disa organizata tjera bamirëse e humanitare – e të cilat së i ndërlidh grupi i njerëzve që i dejton ato e të cilët hapur kanë përkrahur Lëvizjen BESA – ka reaguar shkrimtari Kim Mehmeti. Sipas tij, në këtë vend ku janë burrështetas e politikanë akuzohen për krime të rënda dhe ku janë ndërtuar seli luksoze partiake si ajo e VMRO-DPMNE-së, e që kushton disa milion euro, inspektorët financiar u janë vërsulur institucioneve të pakta kulturore e bamirëse që kanë shqiptarët e Maqedonisë. Kim Mehmeti shprehë dyshimet se mbase i gjithë ky aksion është i iniciuar nga drejtuesit e BDI’së, të cilët kështu duan t’i trembin e t’u hakmerren të gjithë atyre që nuk u nënshtrohen banditëve partiak të kësaj partie. Mëp poshtë mund ta lexoni reagimin plotë të shkrimtarit tonë të njohur, Kim Mehmetit.

“Inspektorët e DAP-it i janë vërsulur Shtëpisë Botuese ‘LOGOS-A si’ dhe disa shoqatave humanitare e kulturore që i drejtojnë disa miq të mi, si të ishin ato çerdhe hajdutësh, e jo institucione kulturore e bamirëse! Ja pra, në këtë Maqedoni, e cila shenjë njohëse ka korrupsionin e krimin dhe ku politikanë e burrështetas, akuzohen për hajdutëri dhe plaçkitje të popullit, shteti mbrohet nga Shtëpia Botuese ‘Logos –A’!? Pra në këtë shtet ku inspektorët e policia nuk do duhej të dilnin nga selia disa milionëshe e VMRO-DPMNE’së dhe nga ajo e BDI’së, inspektorët financiar kontrollojnë ato pakë institucione kulturore e bamirëse që kanë shqiptarët e Maqedonisë?! Ku ta dish, ndoshta i tërë ky ‘kontroll financiare’ është veprimtaria e fundit ‘atdhetare e kombëtare’ e drejtuesve të BDI-së, të cilët në këtë mënyrë duan t’u hakmerren të gjithë atyre që e përkrahën dhe që e përkrahin Lëvizjen BESA! Pra, kjo mund të jetë hakmarrja e fundit ndaj neve që themi: e keqja e shqiptarëve të Maqedonisë janë banditët dhe hajdutët partiak të BDI’së, ata që shkatërruan thuajse çdo gjë të vlefshme që kishim ne si popull dhe të cilët, tani para ‘vdekjes’ së tyre politike, duan të shkatërrojnë edhe ato pakë institucion kulturore e bamirëse që na kanë mbetur!”