Komisioni Evropian do të vendos taksën 5 euro për shtetasit e Maqedonisë

E mërkurë, 16 Nentor 2016  –  Sakte.net  /

Edhe zyrtarisht, Komisioni Evropian ka propozuar vendosjen e një sistemi informimi për udhëtim dhe autorizim, që kërkon një taksë prej 5 euro, për secilin qy hy në BE, pa vizë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Me pagesën, udhëtarët duhet të plotësojnë një formular, ku do të tregojnë arsyet e udhëtimit dhe adresën se ku shkojnë. Ky propozim duhet të miratohet nga Parlamenti Evropian dhe Këshilli Evropian, ndërkaq nëse ndodhë kjo, atëherë do të hyj në fuqi më 1 janar, 2020.

Në këtë masë do të përfshihen të gjitha shtetet që u është hequr regjimi i viztave për në BE, ndër të cilat edhe Maqedonia./Telegrafi/