Mesazhi prekës i vajzës së Agollit, pak ditë para se ai të ndahej nga jeta

Ndarja nga jeta e shkrimtari të madh shqiptar, Dritëro Agollit duket se na ka tronditur të gjithë shqiptarët, kjo për vlerat e mëdha që kishte në artin shqiptar.

Por vetëm disa disa ditë më parë, e bija e tij, Elona, shpërndau një mesazh prekës, ku paralajmëronte se i ati ishte në gjendje të rëndë shëndetësore.

Statusi i Plotë

“Babushi im më ndje; e di që ti në këtë orë lufton me errësirën, pasi ti e urren atë. Ti pret dritën. Unë jam me pjellën time tani, në një botë krejt ndryshe nga e jona, në një botë ku konsumohet e gëzohet; e ndërsa ti, i përhumbur mendon sesi do të jetë ajo botë e përtejme, ku mbizotëron errësira, ajo çka vështirë për ty si ateist, të mendohet e bukur dhe shpresëdhënëse.

Ati im më ndje; unë jam me Luelin e duhet të jem e gëzuar në sytë e tij, paçka se zemra pikon lotë, paçka se mendjen e kam tek ti.

Të dua shumë ati im. Nëse do të mund të dhurohej jeta, unë do ta jipja për ty; nëse do të mund të transferohej gëzimi, unë do të bëja çmos të të lumturoja. Sot të bleva një shishe bojë e një pompë për stilografin tënd. Siç ma dhe porosinë para se të nisesha. Kur të kthehem, do të t’i tregoj dhe e di që do kënaqesh. Do mbushësh penën tënde, që aq ka gërvishur letrën e aq vargje e radhë ka shkruar. Të dua shumë Ati im”