Milioneri vendosi të dhurojë 99% të pasurisë së tij, nuk do t’u lërë asgjë fëmijëve

DAVID FISHWICK është një milioner i cili vendosi një lëvizje të pazakontë për të motivuar fëmijët e tij për të punuar, shkruan Daily Star. Britaniku 51-vjeçar kishte fillime modeste, nuk mbaroi shkollën dhe u punësua si punëtor ndërtimi.

Ai filloi të fitonte para duke krijuar një kompani që shiste minibusë dhe e bëri pasurinë e tij pas krizës financiare në vitin 2008 kur filloi bankën e tij për të ndihmuar bizneset lokale të rriteshin dhe historia e tij u shndërrua në serialin Netflix Bank of Dave.

Ai do të japë pasurinë e tij
Pasuria e tij llogaritet në rreth 500 milionë dollarë, por milioneri është shprehur se nuk ka ndërmend t’u lërë para fëmijëve të tij.

 

Në vend të kësaj, ai vendosi të dhurojë 99% të pasurisë së tij për t’i mbajtur fëmijët e tij të motivuar në punën e tyre, duke shtuar se nuk donte t’i “rëndonte” me pasurinë e tij.

“Është e rëndësishme që fëmijët të punojnë shumë, sepse kam parë shumë njerëz që janë bërë të suksesshëm dhe të pasur dhe i kanë llastuar fëmijët e tyre, të cilët nuk kanë fare kuptim nga paratë”, shpjegoi ai, duke shtuar: “Unë do të jap 99 % e pasurisë sime kur të vdes, çdo javë apo vit ishte.”

Fiswick shtoi se dikur ka punuar tre punë, të cilat kanë zhvilluar një etikë pune të jashtëzakonshme që ai dëshiron t’ua përcjellë fëmijëve të tij.

“Është e rëndësishme të kesh një etikë pune dhe mendoj se puna e vështirë të vendos aty ku fati do t’ju gjejë. Fëmijët e mi nuk pajtohen gjithmonë me këtë, por ata janë fëmijë të mirë,” tha ai.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme