Myslimanët në meshat e të krishterëve në Francë

Pas vrasjes së tmerrshme të një prifti katolik francez, myslimanët, në shenjë solidariteti, kanë marrë pjesë në meshat e sotme katolike në kishat dhe katedralet në gjithë Francën dhe Italinë.

Dhjetëra myslimanë janë tubuar në Katedralen gotike në Rouen, afër venbanimit Saint-Etienne-du-Rouvray, ku të martën e kaluar është vrarë prifti 85 vjeçar, Jacques Hamel, nga dy fanatikë të rinjë myslimanë.

“Ne jemi shumë të prekur nga prania e miqve myslimanë dhe besoj se është akt i guximshëm, që ata erdhën te ne”, tha pas meshës, peshkopi i Rouenit, Dominique Lebrun.

Jashtë kishës një grup i myslimanëve kanë duartrokitur duke e ngritur mbishkrimin “dashuri për të gjithë, urrejtje për askend”.

Takime të tilla ndërfetare janë mbajtur në shumë vende të Francës dhe në Italinë fqinje.

Lini Një Koment

Shiko t'gjithë komentet

Veq Lexuesit e regjistruar mund të komentojnë