Si kundërpërgjigje të dhuratave ruse për Serbinë, SHBA-të i dhurojnë Kroacisë helikopterë luft

Janë ulur sot në Aeroportin Zemunik në Zarë, pesë helikopterë të tipit “Kiowa Warriors”, të cilët SHBA-të ia kanë dhuruar Kroacisë.

Në total, Washingtoni do t’ia dhurojë Zagrebit 16 helikopterë. 11 helikopterët e tjerë do të mbërrijnë në Kroaci brenda vitit të ardhshëm.

Pos tyre, Ushtria kroate ka marrë edhe pjesë rezervë, si dhe simuluesin për stërvitjen e pilotëve.

Bëhet fjalë për helikopterë luftarakë të lehtë. Fal tyre, Ushtria kroate do të bëhet shtet dominues në Ballkan sa i përket manovrimit në ajër dhe sistemit ajror, shkruan “Jutarnji list”.

Këta helikopterë shihen edhe si kundërpërgjigje ndaj Serbisë, që ka marrë disa helikopterë dhuratë nga Rusia.

Lini Një Koment

Shiko t'gjithë komentet

Veq Lexuesit e regjistruar mund të komentojnë