Nagavci: Përjashtimi nga EQAR-i komplikon regjistrimin e studentëve në universitete ndërkombëtare

Arbërie Nagavci, nga Lëvizja Vetëvendosje, tha se përjashtimi i Kosovës nga EQAR-i i ka dëmtuar studentët.

Sipas saj, pas këtij përjashtimi, do të komplikohen në masë të madhe mundësitë e studentëve për të aplikuar në universitete ndërkombëtare.

Nagavci tha se shkarkimi i Këshillit është bërë kryekëput për interesa politike dhe sipas saj, kjo sjellje e Qeverisë na ka sjellë në këtë situatë të rëndë për cilësinë e arsimit.

“Kjo që po ndodh është betejë e partive në pushtet”, tha ajo.