Neglizhenca 9-vjeçare e autoriteteve ia ngjall Serbisë ambiciet për 520 pronat e Kosovës

Beogradi zyrtar ka nisur një betejë për të marrë 520 njësitë pronësore të 84 organeve të ndryshme publike, të cilat gati një dekadë prej shpalljes së Pavarësisë së Kosovës kanë mbetur të regjistruara në emër të ish-Jugosllavisë, të Serbisë, apo edhe në emër të Kosovës si krahinë e Serbisë.

Në kadastër shteti nuk figuron si pronar i tyre, shkruan sot Koha Ditore.

Dy javë më parë gazeta ka raportuar se, shkaku i kësaj neglizhence institucionale, shtetit janë duke iu rrezikuar këto prona.

Një analizë juridike bërë kësaj problematike, ka theksuar se mungesa e korrigjimit të pronarit në regjistra kadastralë ka krijuar “pasiguri juridike rreth titullarit të ligjshëm” dhe ka cenuar këtë pasuri të paluajtshme të Republikës.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme