Para se të formoni qeverinë, mos harroni Harun Alin, Monstrën…

Azbi Nuredini

Çështjet mbi të gjitha çështjet për pjesëmarrje të shqiptarve në formimin e qeverisë së Maqedonisë, miratimi i disa ligjeve të bëhet para votimit të qeverisë.

-miratimi i ligjit për lirimin e të gjithë të burgosurve në rastet e montuara: Sopoti, Brodeci, Harun Aliu, Monstra, Lagja e Trimave, si dhe të gjitha rastet tjera.

-miratimi i ligjit për dëshmorët, invalidët dhe veteranët e 2001-shit ashtu siç e kanë ligjin që nga 2002-shi Branitellat pjesëmarrës në konfliktin e 2001-shit.

-miratimi i ligjit për vazhdimin e mandatit të PSP në mandat të përhershëm si dhe krijimi i dhomave të gjykatës speciale

-miratimi i ligjit për ndryshimin e sistemit zgjedhor, maqedonia një njësi zgjedhore me lista të hapura

-pastrimi dhe regullimi i regjistrit zgjedhor

-miratimi i ndryshimit të ligjit për qytetin e Shkupit

-ndarje e re territoriale që definon kufijtë e komunave në mënyr natyrore

-miratim i ligjit për zbatimin e regjistrimit në tre muajt e ardhshme

-miratimi i ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe në nivel shteti pa asnjë kufizim

-miratimi i ligjit të obligohen qeveritë për shpenzim të 35% të mjeteve buxhetore për çdo vit në përmes finansimit të projekteve në komunat, vendbanimet shqiptare

-respektim të kushtetutës për përfaqësim të drejtë në administrat shtetrore të shqiptarve dhe gjith nacionaliteteve tjera të obligohet qeveria menjëher pas formimit në tre muajt e ardhëshëm që të punësoj administrator shqiptar dhe nacionalitetet tjera për të barazuar numrin në baz të regjistrimit të fundit

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme