Pas dështimit të ligjeve të Prokurorisë Speciale në Parlament, BDI dhe PDSH thirren në ambasadën e SHBA-ve

Përfaqësues të partive shqiptare BDI-së dhe PDSH-së, jan thirrur në bisedë në Ambasadën e SHBA-ve në Shkup.

Takimi ka ardhur pas votimit të djeshëm për propozimet e Prokurorisë Speciale Publike për ndryshime në ligjë, nga të cilat asnjëra nuk u miratua. PSP doli nga Marëveshja e Përzhinos, ndërsa SHBA-të jan garant i saj, raporton Nova.

Ndërsa dje, ambasada e SHBA-ve në Shkup doli edhe me deklaratë zyrtare, në të cilën thuhet:

“Vendosja e llogaridhënies për përgjimet e paautorizuara dhe dyshime për keqpërdorime janë të një rëndësi kruciale që të mund Maqedonia të dal nga kriza e vazhduar. Besojmë se kërkesat e PSP-së janë të drejta për hetim të pavarur dhe në themel të fakteve”, thuhet në reagimin e ambasadës së SHBA-së në Shkup.