Përdoruesit e Twitter do të duhet të paguajnë për vërtetimin me dy faktorë në llogaritë e tyre!

Vetëm abonentët e Twitter Blue do të jenë në gjendje të përdorin mesazhe me tekst si një metodë vërtetimi me dy faktorë, tha Twitter.

Ndryshimi do të hyjë në fuqi më 20 mars dhe përdoruesit e Twitter do të kenë dy mënyra të tjera për të verifikuar hyrjen e tyre falas, përmes një aplikacioni vërtetues dhe një çelësi sigurie. 

 Autentifikimi me dy faktorë, ose 2FA, kërkon që përdoruesit të vendosin fjalëkalimin e tyre dhe më pas një kod ose çelës sigurie për të hyrë në profilet e tyre. Është një nga metodat kryesore me të cilën përdoruesit sigurojnë llogarinë e tyre në Twitter.

“Ndërsa 2FA ka qenë historikisht popullor, ne kemi parë 2FA të bazuar në numrat e telefonit duke u abuzuar. “Duke filluar nga sot, ne nuk do të lejojmë që llogaritë të përdorin metodën SMS të vërtetimit me dy faktorë, përveç nëse janë abonentë të Twitter Blue”, tha Twitter.

Një abonim në Twitter Blue kushton 11 dollarë për iOS dhe Android dhe tregohet me një shenjë blu në profilet e atyre që janë të gatshëm të paguajnë për të çdo muaj. Që nga viti 2021, vetëm 2.6 për qind e përdoruesve të Twitter kishin aktivizuar 2FA, nga të cilët 74.4 për qind përdorën vërtetimin e SMS-ve.

Përdoruesit e Twitter tani kanë 30 ditë për të çaktivizuar metodën SMS dhe për të zgjedhur një mënyrë tjetër për të përdorur vërtetimin me dy faktorë. Çaktivizimi i metodës SMS 2FA nuk do të shkëputë automatikisht numrin e telefonit të përdoruesit nga profili.

Shefi i Twitter, Elon Musk ka konfirmuar pretendimet se telekomunikuesit kanë përdorur bot për të “pompuar 2FA SMS” dhe se Twitter po humbet 60 milionë dollarë në vit nga “mashtrimi me SMS”.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme