Qeveria e shpall të finalizuar integrimin e gjyqësorit, i mban sekret të emëruarit

Ministrja për Dialog, Edita Tahiri, e ka shpallur të finalizuar Marrëveshjen për integrimin e sistemit gjyqësor në veri. Por vazhdojnë të mbahen sekret se kush janë gjykatësit dhe prokurorët e emëruar, bashkë me stafin ndihmës administrativ, shkruan sot Koha Ditore.

Kjo me arsyetimin se Qeveria është në respektim të Rezolutës së Kuvendit, e cila bën thirrje për pezullim të dialogut. Me përjashtim të Këshillit prokurorial, as institucionet e tjera të përfshira në këtë proces nuk kanë ofruar informata.

Gjatë raportimit në Komisionin Parlamentar për Stabilizim-Asocim, ministrja Edita Tahiri citohet të ketë thënë se është finalizuar integrimi i gjykatësve, prokurorëve dhe stafit administrativ serb në sistemin e Kosovës, për të cilën marrëveshja finale zbatuese është arritur me 30 nëntor 2016. Nga zyra e saj, gazeta ka kërkuar të vihet në dispozicion lista e të emëruarve. Por Ramize Sejdiu, këshilltare politike e ministres Tahiri, ka thënë të jenë pezulluar deklarimet për çështjet e dialogut.