Qeveria miraton Projektligjin për liritë fetare në Kosovë

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka miratuar Projektligjin për liritë fetare në Kosovë.

Zëvendëskryeministri, Hajredin Kuçi tha se qëllim i këtij projektligji është që të rregullohet statusi i  Bashkësive fetare, të cilave do tu pranohet statusi juridik.

“Kosova do të respektojë bashkësitë fetare duke i njohur përfaqësuesit e tyre. Por gjithmonë duke e ruajtur shtetin laik. Ky projektligj nuk ka implikime buxhetore. Me këtë Projektligj do të rregullohet në mënyrë të drejtë dhe të denjë  çështja fetare në Republikën e Kosovës”, tha Kuçi.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme