SHKENCA KA KONFIRMUAR: Ja nga çka varet se a do bëheni me djalë apo me vajzë

Hulumtuesit e Universitetit Newcastle në Britani të Madhe kanë analizuar 927 trungje familjare me më shumë se një milion njerëzish dhe kanë konstatuar saktësinë e këtij tregimi të vjetër.

Njëri nga këto tregime të vjetra është që meshkujt të cilët kanë vëllezërbëhen me djem, ndërkaq ata që kanë motra, bëhen me vajza.

Shkenca në këtë rast pajtohet me këtë tregim të gjysheve.

Hulumtuesit analizuan 927 trungje familjare me më shumë se një milion njerëzish dhe kanë konstatuar saktësinë e këtij tregimi të vjetër.

Femra embrionit i jep kromozomin X, ndërkaq mashkulli kromozomin X për të lindur vajzë, ndërkaq kromozomin Y për të lindur djalë.

Mirëpo, hulumtimi ka treguar që çdo i pesti mashkull ka gjenin trashëgues i cili përcakton gjininë e fëmijës dhe nëse në familjen e tij ka pasur më shumë djem, bebja do të jetë djalë.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme