Studim nga Motorola: Ne jemi të varur nga telefonat tanë!

Këto ditë, telefoni i mençur është një mjet i rëndësishëm. Ai na mban të lidhur me miqtë dhe familjen tonë, pasionet tona, kujtimet tona dhe për disa nga ne lejon të lidhemi me mjetet tona materiale për të jetuar.

Këto gjëra janë bërë zgjerime të vetes sonë deri në pikën e rrënjosjes së mënyrave të sjelljes, veçanërisht në brezin e ri të përdoruesve të telefonave të mençur që u rritën në një botë të lidhur në mënyrë digjitale.

Motorola ka organizuar një studim me Dr. Nancy Etcoff, ekspert në Mind-Brand Behavior dhe Science of Happiness në Universitetin e Harvardit. Dr. Etcoff është gjithashtu Psikolog në Departamentin e Përgjithshëm të Spitalit të Psikiatrisë në Massachusetts.

Një kompani hulumtuese e palës së tretë anketoi 4,418 përdorues të telefonave të mençur, në mes të moshave 16 dhe 65 në SHBA, Brazil, Francë dhe Indi dhe dolën me këto gjetje.

Rreth 33% e pjesëmarrësve i vënë përparësi telefonave të tyre të mençur për t’u ndërvepruar me të dashurit që duan të kalojnë kohë me ta.

Përdoruesit më të vegjël të telefonave përballen me probleme më të mëdha të sjelljes me 53% të përdoruesve të Gjeneratës Z që përshkruajnë telefonat e tyre si mikun e tyre më të mirë.

61% e personave të anketuar pajtohen se do të dëshironin të shfrytëzojnë sa më shumë nga telefonat e tyre ndërsa edhe më shumë nga jeta kur nuk po përdorin një telefon.

60% e njerëzve thonë se është e rëndësishme që të ketë një jetë larg nga telefonat e tyre.

Gjetjet e mëposhtme kanë të bëjnë veçanërisht me përdoruesit e vegjël të telefonave.

49% e përdoruesve pajtohen që ata të kontrollojnë telefonat e tyre në mënyrë të tepruar, ndërsa 60% e të gjeneratës Z bien dakord që ata kontrollojnë impulsivisht telefonat e tyre.

35% bien dakord se po shpenzojnë shumë kohë në telefonat e tyre dhe 44% e Z besojnë se do të ishin më të lumtur nëse shpenzonin më pak kohë në telefonat e tyre.

65% pranojnë se kanë panik kur mendojnë se kanë humbur telefonin ndërsa 3 në 4 pjesëmarrësit e

Gen z pajtohen që ata shpesh mendojnë ose planifikojnë herën tjetër që mund të përdorin telefonat e tyre.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme