TOP 100 UNIVERSITETET MË TË MIRA NË BOTË

11:37  / 07 Shtator 2016 / Sakte.net

Tabela e fundit vjetore e universiteteve më të mira në mbarë botën tregon rezultate zhgënjyese për shumë universitete të Mbretërisë së Bashkuar.

Universitetet britanike kanë rënë, thuajse në fund të renditjeve globale për universitetet më të mira në botë, si pasojë e Brexit, njofton “The Independent”.

Massachusetts Institute of Technlogoy është emëruar universiteti më i mirë në botë për vitin e pestë radhazi, duke u përcjellur nga kolegji amerikane Stanford dhe Harvard.

Në mesin e universiteteve në Mbretërinë e Bashkuar, Cambridge, Oxford dhe UCL dhe Imperial, mbeten në top 10 universitetet më të mira në botë, ndërsa Universiteti i Kembrixhit ka rënë nga lista e këtyre universiteteve ku ka qëndruar për afro një dekad në top tre universitetet më të mira në botë.

Këta janë top 100 universitetet më të mira në botë:

1 Massachusetts Institute of Technology (MIT)

2 Stanford University

3 Harvard University

4 University of Cambridge

5 California Institute of Technology (Caltech)

6 University of Oxford

7 UCL (University College London)

8 ETH Zurich – Sëiss Federal Institute of Technology

9 Imperial College London

10 University of Chicago

11 Princeton University

12 National University of Singapore (NUS)

13 Nanyang Technological University, Singapore (NTU)

14 Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL)

15 Yale University

16 Cornell University

17 Johns Hopkins University

18 University of Pennsylvania

19 The University of Edinburgh

20 Columbia University

21 King’s College London

22 The Australian National University

23 University of Michigan

24 Tsinghua University

25 Duke University

26 Northëestern University

27 The University of Hong Kong

28 University of California, Berkeley (UCB)

29 The University of Manchester

30 McGill University

31 University of California, Los Angeles (UCLA)

32 University of Toronto

33 Ecole normale supérieure, Paris

34 The University of Tokyo

35 Seoul National University

36 The Hong Kong University of Science and Technology

37 Kyoto University

37 London School of Economics and Political Science (LSE)

39 Peking University

40 University of California, San Diego (UCSD)

41 University of Bristol

42 The University of Melbourne

43 Fudan University

44 The Chinese University of Hong Kong (CUHK)

45 University of British Columbia

46 The University of Sydney

47 Neë York University (NYU)

48 KAIST – Korea Advanced Institute of Science & Technology

49 The University of Neë South Ëales (UNSË Australia)

50 Broën University

51 The University of Queensland

52 The University of Ëarëick

53 University of Ëisconsin-Madison

53 Ecole Polytechnique

55 City University of Hong Kong

56 Tokyo Institute of Technology

57 University of Amsterdam

58 Carnegie Mellon University

59 University of Ëashington

60 Technical University of Munich

61 Shanghai Jiao Tong University

62 Delft University of Technology

63 Osaka University

63 University of Glasgoë

65 Monash University

66 University of Illinois at Urbana-Champaign

67 University of Texas at Austin

68 Ludëig-Maximilians-Universität München

68 National Taiëan University (NTU)

68 University of Copenhagen

71 Georgia Institute of Technology

72 Ruprecht-Karls-Universitaet Heidelberg

73 Lund University

74 Durham University

75 Tohoku University

75 The University of Nottingham

77 University of St Andreës

78 University of North Carolina, Chapel Hill

79 KU Leuven

80 University of Zurich

81 The University of Auckland

82 University of Birmingham

83 Pohang University of Science And Technology (POSTECH)

84 The University of Sheffield

85 Universidad de Buenos Aires (UBA)

85 University of California, Davis

87 University of Southampton

88 The Ohio State University

89 Boston University

90 Rice University

91 University of Helsinki

92 Purdue University

93 University of Leeds

94 University of Alberta

95 Pennsylvania State University

96 University of Geneva

97 KTH Royal Institute of Technology

98 Uppsala University

99 Korea University

100 Trinity College Dublin, The University of Dublin

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme