Vdiq i vetëm, por la pas diçka që do ta kujtoni gjithë jetën

Max Filiser ishte një i moshuar i cili më parë nuk njihej nga asnjeri, pas vdekjes u bë shumë i njohur për shkak të asaj që ai la. I ndjeri kishte lënë një letër e cila u gjet nga infermierja e tij, kur po pastronte rrobat e tij.

Ajo pasi e lexoi letrën e fotokopjoi që më pas tua tregonte të gjithëve, mirëpo kjo letër më pas mori dhenë.

Fjalët buruan nga thellësia e zemrës së tij:

Dhe përgjithmonë po humb … një çorape apo një këpucë?

Të cilat, rezistonin apo jo … ju lejon të bëni si të doni,

Me larjen dhe të ushqyerit … Dita e gjatë për të mbushur?

Është kjo ajo që jeni duke menduar? A është kjo çfarë ju shihni?

Pastaj hap sytë mirë, infermiere … ju nuk jeni duke më kërkuar mua,

Unë do t’ju them kush jam. . . . .. ndërkohë që jam ulur akoma mbi këtë botë,

Po zbatoj rregullat e tua … dukë ngrënë sipas vullnetin tënd,

Unë jam një fëmijë i vogël dhjetëvjeçar … me një baba dhe nënë,

Vëllezër dhe motra … të cilët e duan njëri-tjetrin,

Një djalë i ri i gjashtëmbëdhjetë … me krahët në këmbët e tij,

Ëndërroja që shumë shpejtë … dashurinë e jetës do takoja,

Një dhëndër së shpejti njëzet vjeç … zemra ime hedh një hap,

Ditët e errëta janë mbi mua … Gruaja ime është tashmë e vdekur,

Unë shoh në të ardhmen … Unë dridhem me frikë,

Për rininë time janë të gjithë të rritur …  për rininë e vetes së tyre,

Dhe unë mendoj për vitet … dhe dashurinë që kam njohur,

Unë jam plak … dhe natyra është mizore,

Është dëshpëruese për kalon në pleqëri … dukesh si një budalla,

Trupi, shembet … hiri dhe energjia, të largohet,

Por tani ka një gur … në vendin që dikur kishte një zemër,

Por, brenda këtij trupit të vjetër një i ri ende banon,

Dhe tani dhe përsëri … zemra ime e dhunuar shtohet,

Mbaj mend gëzimet … Mbaj mend dhimbjen,

Dhe unë dua të dashurojë jetën … përsëri nga e para,

Unë mendoj për vitet, të gjithë mu dukën shumë pak … shkuan shumë shpejt,

Dhe të pranojë faktin e zymtë … se asgjë nuk mund të zgjasë përgjithmonë,

Pra, hapini sytë njerëz … hapini mirë dhe shikoni.

Nuk është një njeri i çuditshëm i vjetër në foto.

Shikoni më afër … shikoni … JAM UNË !!

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme