Vendet më të fuqishme në Tokë

SHBA-të ruajnë pozicionin si kombi më i fuqishëm në tokë, pavarësisht rënies së respektit për udhëheqjen e saj .

Ky rezultat vjen pas publikimit të raportit vjetor të vitit 2017 nga World Report dhe US News.

Organizta ka vlerësuar  80 vendey më të fuqishme duke plotësuar një sërë kriteresh nga historia kulturore, shtetësia dhe cilësia e jetës.

Një tjetër kriter i rëndësishëm ishte fuqia politike   dhe ekonomike me ndikim në vend dhe në vendet e tjera ndërkombëtare si dhe cilësinë ushtarake.

Më shumë se 21.000 udhëheqës të biznesit dhe qytetarë janë anketuar me qëllimin për të zbuluar se si janë perceptuar kombet në shkallë globale. SHBA u perceptua si më i fuqishmi, e ndjekur nga Rusia dhe Mbretëria e Bashkuar.

Vende të tjera nga lista të përfshijnë Pakistanin, Turqinë dhe Izraelin.

Shkoni 23 kombet më të fuqishme në botë:

23.Qatar

22.Spanjë

21.Hollanda

20.Pakistan 

19.Suedi

18.Itali 

17.Australia 

16.India 

15.Zvicra 

14.Irani

13.Turqi

12.Kanada

11.Korea e Jugut 

10.Emiratet e Bashkuara 

9.Arabia Saudite

8.Izraeli 

7.Japonia

6.Franca

5.Gjermania 

4.Britania 

3.Kina 

2.Rusia 

1.SHBA

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme