Zbulohet nëndetësja sekrete naziste dhe misioni i papërfunduar i saj

Një nëndetëse sekrete naziste është zbuluar nga studiuesit gjermanë në brigjet e Azores në mes të Oqeanit Atlantik, një raport ky i konfirmuar edhe nga autoritet ndërkombëtare.

Nëndetësja “U-581” kishte për detyrë të qëllonte një luftanije britanike në shkurt të vitit 1942, por nuk arriti ta realizonte misionin dhe është zhytur nga shkatërruesi britanik “Westcott” para se të mund të përfundonte “punën”.

Në vend që të dorëzonin anijen për britanikët, kapiteni e la te zhytej nëndetësen në det, ndërkohë që ekuipazhi nazistë përpiqej të shpëtonte, shkruan “New York Post”.

Katër nazistët u vranë dhe 41 u kapën robër. Një oficer shpëtoi për mrekulli pas notit katër milje për të arritur tokën.