Abrashi njofton për dy skema të reja pensionale, atë invalidor dhe familjar

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi, ka treguar se javën që lamë pas, grupet punuese finalizuan të gjitha procedurat e nevojshme që dy skema të reja pensionale, të fillojnë së aplikuari, brenda disa ditësh.

Ministri ka treguar se bëhet fjalë për pensionin invalidor të punës, që nënkupton pension për personat që pësojnë lëndime në punë apo fitojnë sëmundje profesionale gjatë marrëdhënies së punës dhe pensionin familjar, që nënkupton pension i rregullt mujor për anëtarët e familjes në rast të vdekjes së të punësuarit, që ka qenë në marrëdhënie pune.

“Këto dy skema të reja përmirësojmë mirëqenien e qytetarëve dhe rrumbullaksojmë gamën e pensioneve, sikurse forcojmë pozitën tonë karshi marrëveshjeve ndërshtetëtore në fushën e pensioneve”, ka thënë Abrashi, përcjell Koha.net. “Ditëve në vijim ju njoftojmë saktë, se kur mund të fillojë aplikimi për këto skema”, ka shtuar më pas.

© KOHA.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme