Ahmeti i pakënaqur me punimet në Xhaminë e Çarshisë në Prishtinë

Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, në një takim që ka pasur me kryetarin e Bashkësisë Islame në Prishtinë, Idriz Gjikolin, është shprehur i pakënaqur me punët në restaurimin e Xhamisë së Çarshisë.

Kryetari Ahmeti gjatë takimit ka thënë se janë shpenzuar shumë para dhe kohë për restaurimin e kësaj xhamie, mirëpo xhamia ende ka mbetur në gjendje jofunksionale me punime të pakryera.

Pas vizitës së përbashkët të kryetarit dhe imamëve në këtë xhami, dhe krahasimit të punimeve që janë bërë në Xhaminë e Jashar Pashës, kryetari Ahmeti tha se është e papranueshme që kjo xhami, 640 vjet e vjetër, e që përveç funksionit fetar do të mund të ishte edhe pikë turistike e Prishtinës, të lihet në kësi gjendje.

Ai premtoi se Komuna e Prishtinës do të përkujdeset që Xhamia e Çarshisë të restaurohet dhe të ketë kujdesin e duhur si xhamia më e vjetër e qytetit.