Ja sa shqiptarë jetojnë në Australinë e largët

Shqiptarët janë të shpërndarë në vende të ndryshme të botës.

Për arsye të ndryshme atyre i është dashur të emigrojnë jashtë atdheut të tyre; jashtë Shqipërisë, Kosovës e Maqedonisë. Edhe në kontinentin e largët të Australisë jetojnë një numër i madh i shqiptarëve, transmeton Gazeta Metro

Në vitin 2016 të Institutit Australian të Statistikave ka dhënë numër të saktë të shqiptarëve që jetojnë atje. Ata formuluan një pyetësor ku ndër pyetjet ishte edhe “Çfarë gjuhë tjetër flisni përveç anglishtes”? Nga përgjigjet, rezulton se 9183 banorë të Australisë flasin shqip.

Të anketuarit treguan se vendin e origjinës së tyre ku ishin nga Shqipëria, Kosova dhe një pjesë nga Maqedonia, po edhe Presheva.

Ja lista e shqipfolësve të Institutit Australian të Statistikave:

Victoria 6,834

New South Wales 772

South Australia 579

Queensland 512

Western Australia 404

Australian Capital Territory 48

Northern Territory 20

Tasmania 14./gazetametro.net

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme