Këta ishin 120 themeluesit e LDK-së, 27 vjet më parë

Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) sot shënon 27-vjetorin e themelimit. Me këtë rast, kryetari i kësaj partie, Isa Mustafa, së bashku me anëtarët e Kryesisë së LDK-së, në orët e paraditës bëri homazhe te varri i presidentit të ndjerë, Ibrahim Rugova.

Lidhja Demokratike e Kosovës u themelua me 23 dhjetor 1989, kurse kjo nismë erdhi nga shkrimtarët Jusuf Buxhovi, Ali Aliu, Ibrahim Berisha, Mehmet Kraja dhe Xhemail Mustafa.

Kuvendi themelues u mbajt më 23 dhjetor 1989 në lokalet e Shoqatës së Shkrimtarëve të Kosovës, ku në emër të Këshillit nismëtar dhe të Kryesisë së punës, Programin e Lidhjes Demokratike të Kosovës dhe Statutin e saj e lexoi Jusuf Buxhovi, shkruan Gazeta NewBorn.

Në këtë Kuvend, kryetar i Lidhjes Demokratike të Kosovës u zgjodh Ibrahim Rugova, sekretar – Jusuf Buxhovi, kurse  anëtarë të Kryesisë,  Fehmi Agani, Bujar Bukoshi, Nekibe Kelmendi, Ali Aliu dhe Mehmet Kraja.

Ua sjellim listën e pjesëmarrësve të Kuvendit themelues të Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), të mbajtur më 23 dhjetor 1989, në Prishtinë.

Në këtë kuvend kanë marrë pjesë:

1 .Dr Ibrahim Rugova,

 1. Jusuf Buxhovi.
 2. Akademik Idriz Ajeti,
 3. Akademik Dervish Rozhaja,
 4. Fehmi Agani,
 5. Zenel Kelmendi,
 6. Ali Aliu,
 7. Ymer Jaka,
 8. Nekibe Kelmendi,
 9. Xhemail Mustafa,
 10. Arbër Xhaferi,
 11. Mehmet Kraja,
 12. Milazim Krasniqi,
 13. Abdyl Krasniqi,
 14. Sylejman Syla,
 15. Hysen Matoshi,
 16. Neshet Nushi,
 17. Hysen Zhekra,
 18. Agni Ilir Dika,
 19. Luljeta Buxhovi,
 20. Evliana Bajqinovci,
 21. Vesta Nura,
 22. Ajri Begu,
 23. Hasan Hajzeri,
 24. Fatmir Sejdiu,
 25. Fehmi Rexhepi
 26. Sejdullah Hoxha,
 27. Muharrem Ramabaja,
 28. Fetah Ademi,
 29. Suzana Hajzeri,
 30. Sylejman Aliu,
 31. Ilaz Bylykbashi,
 32. Ali Mehmetaj,
 33. Sali Sefaj,
 34. Ahmet Kelmendi,
 35. Florent Neka,
 36. Ismail Gashi,
 37. Ramadan Sejdiu,
 38. Ibrahim Berisha,
 39. Rami Hoxha,
 40. Jusuf Rexhepi,
 41. Bahrije Krasniqi,
 42. Shefqet Gashi,
 43. Mon Muliqi,
 44. Ejup Kolica,
 45. Milaim Kadriu,
 46. Sadi Bexheti,
 47. Luan Pula,
 48. Daut Blakaj,
 49. Ylber Hysa,
 50. Haxhi Mehmetaj,
 51. Rexh Mehmetaj,
 52. Nehat S. Hoxha,
 53. Demë Topalli,
 54. Hamdi Gërguri,
 55. Sali Zekaj,
 56. Qamil Batalli,
 57. Rexhep Hajdari,
 58. Shemsi Sh. Gërguri,
 59. Ejup Latifi,
 60. Bajrush Plakaj,
 61. Ali Krasniqi,
 62. Petrit Dushi,
 63. Abit Asllani,
 64. Lutfi Bilalli,
 65. Selman Mehaj,
 66. Isak Murati,
 67. Nehat Krasniqi,
 68. Ragip Veseli,
 69. Abdyl Ramaj,
 70. Xhafer Xhaferi,
 71. Binak Kelmendi,
 72. Islam Veliu,
 73. Halil Matoshi,
 74. Mentor Jakupi,
 75. Bejtush Isufi,
 76. Lutfi Dervishi,
 77. Salih Krasniqi,
 78. Skënder Kada,
 79. Isuf Hakaj,
 80. Faik Polloshka,
 81. Abdyl Kadolli,
 82. Gani Mehmetaj,
 83. Islam Ejupi,
 84. Agron Haxhosaj,
 85. Ndue Kurti,
 86. Mehmet Gashi,
 87. Skënder Zogaj,
 88. Ibrahim Kelmendi,
 89. Selajdin Krasniqi,
 90. Bujar Mirsini,
 91. Zenun Çelaj,
 92. Fikrije Mirsini,
 93. Behram Krasniqi,
 94. Abdullah Osmani,
 95. Xhafer Hyseni,
 96. Mehedin Rexhepi,
 97. Munish Hyseni,
 98. Abdyl Mustafa,
 99. Adem Hasanaj,
 100. Rrahman Bislimi,
 101. Milaim Kelmendi,
 102. Flamur Keqa,
 103. Fatos Aliu,
 104. Rizah Krasniqi,
 105. Rifat Krasniqi,
 106. Musa Tullari,
 107. Haqif Sh. Mulliqi,
 108. Ali N.Duli,
 109. Haki Mulliqi,
 110. Abdyl Zhaveli.
 111. Basri Gojani,
 112. Zaim Istrefi,
 113. Kadri Zhuta,
 114. Mizhait Pollozhani,
 115. Ramadan Muharrem Maloku,
 116. Rexhep Sahit Osmani,
 117. Rihan Ismaili,
 118. Ramiz Fazliu,
 119. Hazir Reka

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme