Në Moskë gjendet i vdekur nipi i Stalinit

Njëri nga nipat e ish-udhëheqësit sovjetik Josef Stalin u gjet i vdekur në Moskë.

Trupi i Yevgeny Dzhugashvili është gjetur në afërsi të shtëpisë së tij në Moskë, por shkaku i vdekjes nuk është përcaktuar, raporton BBC, përcjellë Klan Kosova.

Dzhugashvili ishte i njohur për çështjen e mbrojtjes së trashëgimisë së gjyshit të tij, dhe shpesh e bëri një gjë të tillë edhe në gjykatë.

Ai vitin e kaluar Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut ka humbur një rast në lidhje me masakrën e të burgosurve polakë në Katyn në vitin 1940.

Gjykata refuzoi apelin e tij për artikullin e botuar në “Novaya Gazeta”, në të cilin Stalini u quajt “kanibal ietur për gjak.”