Parlamenti britanik voton për zgjedhjet e parakohshme

Parlamenti britanik ka mbështetur iniciativën e kryeministres, Theresa May, për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme.

Parlamenti ka votuar me 522 vota “për” ndërsa 13 “kundër” për mbajtjen e zgjedhjeve në 8 qershor.

Dy ditë më parë kryeministrja argumentoi një mandat të ri për të forcuar bisedimet për Brexit dhe për të ofruar siguri për të ardhmen.