Pollozhani: Në rast se shqiptarët nuk janë në Preambulën e Kushtetutës edhe më tej do të lypin të drejta

Shpëtim Pollozhani i reagoi kërkesës së kryeministrit shqiptar, Edi Rama që në Maqedoni të formohet një ministri e komuniteteve që sipas tij është një ide e gabuar.
“Perseri po na servohet nje çorbe e re me shije te vjeter. Nga takimi me Kryeministrin e Shqiperise z. Edi Rama, i cili eshte per tu pershendetur doli nje vjetersi e re. Depatament, sektor ose ministri e komuniteteve. Kryetare e Komisionit parlamentar per maredhenie ndermjet komumiteteve eshte ajo monstra Bozhinovska qe per shqiptaret kerkoi thika te gjata. Derdimeni Gjorge Ivanov e tha shume bukur. Kushtetuta e vendit e garanton sistemin unitarist te vendit. Sistem unitarist do te thote: nje shtet nje komb. Dmth, bartes i sovranitetit ne Fyrom jane fyromistet. Te tjeret jane vetem numra. O-o-o nj-e-e-e-r-e-z, sistemi unitarist eshte problemi kryesor. Qe te ekzistoje Fyromi duhet te ndryshojet Kushtetuta e vendit bashke me emrin. Ne rast se shqiptaret nuk jane ne Preambulen e Kushtetutes edhe me tutje do te l-y-p-i-n te drejta dhe departamente. Tema kryesore e te gjitha aktiviteteve politik tek shqiptaret duhet te jete ndryshimi i Kushtetutes. Ne rast se nuk behet kjo pune, shqiptaret edhe me tutje do te jene dekor Fyromist.
Duke thene me mijera here se Maqedonia kurre nuk do te federalizohet dhe nuk do ta nderroje karakterin unitarist, ai ne menyre te kristalte u tregoi shqiptareve se cilen rruge duhet ta ndjekin. Projekti per federalizim te Fyromit eshte i gatshem qe nje vjet e gjysme. U poqen kushtet qe ai te shtrohet ne tavoline. “, shkroi Shpëtim Pollozhani në llogarinë e tij në Facebook.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme