Provimi i Maturës Shtetërore, 28 mijë nxënës i nënshtrohen sot testimit të matematikës

Rreth 28 mijë nxënës-maturantë në të gjithë Shqipërinë do t’i nënshtrohen sot provimit të Matematikës për të testuar njohuritë e tyre.


Provimi nis në orën 10:00 dhe zgjat 2 orë e 30 minuta, ndërsa zhvillohet në salla të mëdha. Rreth 70% e qendrave të provimit janë të pajisura me kamera, që monitorojnë procesin e maturës shtetërore.

Në dy testimet e para, atë të gjuhës së huaj dhe Gjuhës Shqipe e Letërsisë teza e provimit u publikua në rrjet 30 minuta pas nisjes së testimit. Por, Ministria e Arsimit thotë se kjo nuk cenon procesin e provimit.

Testimet përfundojnë më 24 qershor me provimin e një lënde që maturantët e kanë zgjedhur kohë më parë.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme