Qeveria ka përcaktuar ribalancin e buxhetit për vitin 2022

Në seancën e sotme të 47-të, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi propozimin për ndryshimin dhe plotësimin e Buxhetit të Republikës së Maqedonisë së Veriut për vitin 2022.

Propozimi për ribalancimin e Buxhetit për vitin 2022 synon disa qëllime si rishikimi i projeksioneve fillestare fiskale në përputhje me kontekstin e ndryshuar makroekonomik në gjysmën e parë të vitit 2022, duke përfshirë përgjigjen fiskale ndaj krizës, ristrukturimin e shpenzimeve buxhetore, ruajtjen fiskale dhe optimizimi i burimeve të financimit të deficitit buxhetor.

Amendamentet e propozuara, duke ulur kostot joproduktive në emër të solidaritetit me pasojat e krizës aktuale, njoftoi sot shërbimi për shtyp i qeverisë, do të sigurojë mbrojtje më të madhe të standardit të jetesës së qytetarëve, veçanërisht kategorive të cenueshme, mbështetje financiare për likuiditetin e kompanive dhe optimizim, koston e huamarrjes, mbështetjen e politikës monetare dhe krijimin e kushteve më të favorshme për arritjen e ritmeve të parashikuara të rritjes ekonomike në periudhën afatshkurtër dhe afatmesme.

“Propozimi për buxhetin suplementar u miratua bazuar në efektet pozitive të masave antikrizë për përballimin e krizës së energjisë dhe çmimeve, të cilat krijojnë bazën për përshpejtimin e rritjes ekonomike në periudhën e ardhshme, në kushtet e stabilizimit gradual të pritshëm të zinxhirëve të furnizimit global dhe mjedis më të favorshëm për investime”, thuhet në një deklaratë.

Detajet për ribalancin e propozuar do të bëhen të ditura nga Ministria e Financave në një konferencë për media të planifikuar për nesër.

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme