“Tesla” e paraqet tjegullën e parë solare (Video)

Tesla e ka prezantuar për herë të parë të ashtëtuajturen “tjegulla solare”. Prezantimi i kësaj teknologjie u bë në Los Angeles dhe vjen në një moment kur kompania “rivale” e cila drejtohet nga një kushëri i Elon Musk, por vuan në këtë sektor.

Elon Musk dhe kompania e tij Tesla kohët e fundit kanë bërë përpjekje intensive për blerjen e kësaj kompanie.

Tesla do të ofrojë së bashku me tjegullën solare një bateri të modelit Powerwall 2 e cila kushton 5,500 dollar.

Ndërkaq marrëveshja e tentuar prej kohësh me Solar City pritet ti ksuhtojë kompanisë 2.6 miliard dollar dhe do të jetë data 17 Nëntor ku aksionet do të votojnë blerjen ose jo të kompanisë.