Ja tre shkaktarët kryesorë të vdekjeve në Kosovë

Shkaktarët e vdekjeve në Kosovë janë të ndryshëm, mirëpo sipas statistikave zyrtare të Agjencisë së Statistikave, një prej shkaktarëve kryesor të vdekjeve në Kosovë është “Sëmundaj e sistemit të qarkullimit të gjakut, me 58.4% nga numri i personave që ndërrojnë jetë gjatë një viti. Shkaktari i dytë i vdekjeve në Kosovë janë grupi i sëmundjeve Tumoret, me 15.7%,, ndërsa shkaktar i tretë është grupi i sëmundjeve Simptomet, shenjat dhe rezultatet jonormale klinike dhe laboratorike të paklasifikuara me 8.1%.

Respektivisht, këta tre shkaktarë janë në 82.2 % të rasteve të vdekjeve në Kosovë.

Rreth 8 mijë persona vdesin brenda vitit në Kosovë, ndërsa sipas statistikave numri i vdekjeve tek gjinia mashkullore është rreth 10% më i lartë. /Sakte.net

më të fundit

MARKETING

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

më shumë

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme